26 Septembrie
Femeia azi
[youtube_video]uEDV2jj8t-Q[/youtube_video]
rezumat
În unele părţi ale lumii, femeia continuă să fie ceea ce a fost milenii întregi: o sclavă cu acte în regulă. În altele, în drept vorbim despre egalitate, dar în fapt, violenţa şi misoginism-ul sunt… la ele acasă. Şi da, sunt din ce în ce mai multe femei „realizate”.
Cât de mult mai ţine blestemul edenic? Este femeia egală cu bărbatul sau supusă lui? Este biserica misogină? Poţi fi o mamă şi „carieristă” în acelaşi timp? Iată câteva din subiectele discuţiei noastre din această săptămână.
idei şi comentarii [10]
comentează
Este biserica misogina? Pai cate femei pastor ati vazut?
A vrut Dumnezeu ca „Eva” sa fie mai jos decat barbatul?
Sper că întrucâtva au fost atinse și întrebările tale… Faptul că femeile nu sunt pastori nu cred că ține de misoginism.
Femei de succes in biserica? Suna rau, rau, rau… De alftel la modul general – om de succes, in biserica suna rau. Reinventam sensul bisericii ?
Păi așa cum există oameni de succes în societate, sunt și oameni de succes în biserică:) Standardul este diferit! Isus zicea că în societate cel mai mare este cel care stăpânește iar în biserică cel care slujește…
Sunt de acord cu slujirea, dar nu a unor interese ci a nevoilor reale din comunitatea si societatea in care traim. Cum este posibil sa avem oameni in mijlocul nostru care mor din cauza ca nu au bani sa-si trateze niste afectiuni? Cum este posibil sa traim doar dupa niste reguli ce ne inchisteaza? „Din banii astia nu dam pentru ca au o directie clara”! Dar de ce sa nu infiintam noi o cota clara pentru binefacere?
Sunt multi oameni in „comunitatile” noastre (comunitati numite pe nedrept astfel) care au nevoie de ajutor. De ce sa nu avem macar 1% directionati catre binefacere? Care-i scopul bisericii? Sa traiasca pentru iluzia binelui ce va sa vina sau sa incerce sa ajute aici si acum oameni? Cand au oamenii nevoie de ajutor? In lume asta in care viata este nespus de grea ori in cea viitoare in care totul se spune ca va fi de vis?
Binefacere, amortizarea sărăciei, dreptate socială, astea sunt lucruri sfinte.
Dacă vrei să faci ceva, poţi face doar tu, nu prea găseşti oameni cu care să faci echipă.
Cred că aştepţi prea mult de la biserică, fii realist, n-are rost să pierzi vremea.
Jemiol, am întâlnit cazuri de biserici care au fonduri pentru săraci dar nu reușesc să-i cheltuiască cu anii… Pe de altă parte, am întâlnit foarte multe cazuri de săraci care erau așa pentru că erau leneși.
Nu ma refer numai la saracii lenesi. Ma gandesc la cei ce muncesc 12 ore pe zi, dar au nevoie de ajutor. Sanatatea costa foarte mult.
Da, chiar acum e un caz de boală în biserică unde a fost nevoie de 6000 de euro, s-a făcut apel și cred că s-a depășit deja suma necesară…