Miel sau iepuraş?

[youtube_video]pCmgkN63Bhg[/youtube_video]

rezumat

Occidentul este sinonimul contemporan al dezvoltării, civilizaţiei şi prosperităţii. În acelaşi timp, este spaţiul în care a înflorit ca nicăieri altundeva creştinismul, religia dăruirii şi a sacrificiului.

Putem fi şi creştini şi occidentali în acelaşi timp? La Paşte sărbătorim Mielul sacrificat sau iepuraşul cu succes comercial? În această seară discutăm despre comercializarea Paştelui.

idei şi comentarii [4]
 1. jemiol spune:

  Sunt sacrificati milioane de miei pe care nu-i intereseaza daca marketingul le-a adus cutitul la gat ori dogmele bisericesti.

 2. pavel spune:

  Pastele sarbatorit astazi ne conduce mai mult spre paganism decat spre Hristos! Sarbatoarea, inalta eul si satisface placerile egoiste. Iisus ramane tintuit pe cruce!

 3. Raul spune:

  Mai intai de toate va spun Pacea Domnului Isus. Am observat interesul dumneavoastra,celor de la Betania,de a dezbate anumite teme actuale si in acelasi timp chiar foarte interesante. Dar nu uitati,in acelasi timp, invatati sa copiati de la emisiunile de la televizor, acela de a fi intr-un mod cat mai seriosi,atunci cand se dezbate o problema interesanta, nu ati observat dumneavoastra ca participantii din platou nu se uita totii in camera de filmat si incep sa zambeasca sau sa rada.

  In functie de cum va prezentati acolo, ca si intr-un platou de filmare,asa veti vi de crezuti. Trebuie sa va comportati ca si cum acolo nu se filmeaza. Sper ca ati inteles mesajul, Domnul cu dumneavoastra pana la sfarsit. Cu mult respect si iubire frateasca,
  Raul Savitchi.

  • Erik spune:

   Mulțumim pentru comentariu… Încercăm să facem ca lucrurile să fie cât mai serioase…

comentează