Ne încălzim…

Ultima postare a avut titlul „pauză”. Ținând cont că am ieșit din hibernare, e cam timpul să schimbăm și aici ceva:)

Sper că ați avut ocazia să urmăriți „la locul faptei”/live pe maiaproape.ro/înregistrat pe maiaproape.ro concertul de acum două săptămâni. Eu am încercat toate trei metodele.

În Casa Sindicatelor a fost cald și aglomerat, așa cum mă și așteptam. Doar arădenii și măcenii și cuvinenii și alți -eni din zonă dacă ar fi venit sala ar fi fost plină. Dar nici timișorenii n-au stat acasă… În dimineața respectivă am fost la Reșița și am considerat că e bine să le spun câteva cuvinte despre sărbătoarea de la Macea și despre concertul de la Arad. Le-am spus că chiar dacă sunt departe de Arad pot urmări concertul pe maiaproape.ro. La ieșire cineva mi-a spus că și din Reșița vor veni două-trei mașini;) Una peste alta, data viitoare ar fi bine întrebat și la UTA, dacă mai există echipa asta și are stadion (și parcare pentru „aspiratoarele” gelaților de ziua a șaptea).

Revenind la atmosfera încinsă, am văzut că adventiștii știu și aplauda, chiar dacă și-au ținut puțin respirația la „neologismul” celor de la Agape. Cât despre câți bani a băgat în buzunar patronul de la „Cinci colțuri” în seara respectivă, nu am habar și m-ar enerva să am habar:)

Pe internet lumea a fost cam plictisită la început, apoi s-au mai învrăjbit dar puțini cred că au considerat timp pierdut orele petrecute cu urmăritul. Gusturile sunt diverse, influențate și de adresa din buletin și de educație și alte cele…

Cel mai mult mi-a plăcut înregistrarea… Fără zgomot de fond, priviri invidioase a celor care n-au apucat locuri și operatori Speranța TV care obturează câmpul vizual. N-am văzut tot dar am putut asculta în liniște melodia preferată.

Da, trebuie să zic ceva și despre cei care au evoluat pe scenă. În primul rând, admirabil că s-au obosit să vină… În al doilea rând, apreciez profesionalismul lor… Unii au cântat piese grele (din câte îmi dau seama:) dar nici unul n-a cântat o piesă „ușor” nepregătită. Personal, am apreciat și ținuta lor, pornind de la sobrietatea „a la Andante” până la „folcloritatea” de Înger Alb (neînghițită de unii de pe chat).

Și de-acum sunt iar pe tărâmul gusturilor, de data asta ale mele. Deși era Sabat, mi s-a părut puțin prea bisericească întâlnirea. Personal aș fi preferat niște piese mai „cantabile”. Stilul de prezentare a fost unul neutru care îți dădea senzația de concurs mai degrabă. Deși la fiecare calup au fost și momente personalizate (bine-venite) m-aș fi bucurat de o atmosferă mai degajată și naturală. (Deși am impresia că la capitolul naturalețe noi, adventiștii, stăm destul de prost) Cu privire la artiști, Andante și Înger Alb cântă mai la stânga de gusturile mele, Vili Dulă și Agape mai la dreapta. Luiza Spiridon ar fi și ea la stânga, dar cântă bine…

La o întâlnire cu pastorii de tineret județeni, Narcis Ardelean le lansa provocarea ca fiecare dintre ei să se gândească și să organizeze un eveniment la scara întregii conferințe. Marcel Țărmure a spart gheața și a făcut-o bine! Îl felicit pentru implicare, organizare și… perii albi… Who’s next?

Mâine începând cu ora 18:00 transmitem gala festivalului național al fanfarelor… Dați volumul mai încet dacă aveți vecini sensibili sau dați-l mai tare dacă vreți să vă răzbunați pe maneliștii din blocul de vis-a-vis.

PS: Melodia mea preferată? 1:43:36 🙂

PS2: Sper că n-ați ratat poza cu voi.

Un articol scris de Erik în 30 septembrie 2011
comentează